Kanal Tedavisi

Kanal Tedavisi

Anasayfa / Uygulamalarımız / Kanal Tedavisi

KANAL TEDAVİSİ NEDİR?
Dişi besleyen sinir ve damarların enfekte olması sebebiyle yapılan dişleri ağızda koruyabilmek için uygulanan konservatif bir tedavidir.

KANAL TEDAVİSİ NASIL UYGULANIR?
1- Önce anestezi yapılır. Dişin çürük kısımları temizlenir.
2- Dişin kuron kısmının içi temizlendikten sonra, kök kanallarının içi özel olarak yapılmış çok ince aletlerle temizlenir.Özel solüsyonlarla kanalların içi yıkanır.
3- Pulpa boşluğu temizlenip şekillendirildikten sonra guta perka ile doldurulur.
4- En sonunda, dişin kuron kısmı yeterliyse bir dolgu maddesi ile doldurulur. Kuron kısmında madde kaybı çoksa porselen kuron yapılması tavsiye edilerek tamamlanır.

KANAL TEDAVİSİ GEREKTİRECEK DİŞLER NASIL ANLAŞILIR?
Dişlerde soğuk ve sıcağa karşı aşırı hassasiyet
Dişlerde renk değişikliği
Abse nedeniyle yüzde oluşan şişlikler
Özellikle artan gece ağrıları

KANAL TEDAVİSİ GÖRMÜŞ DİŞLER RENK DEĞİŞTİRİR Mİ?
Evet değiştirebilir.Dişler kahverengi,pembe,gri renk alabilirler.Uygulanan kanal tedavisine ve nedenine göre beyazlatma işlemi uygulanabilir.

KANAL TEDAVİLİ DİŞLER KAPLANMALI MIDIR?
Her kanal tedavisi yapılan dişler kaplanmaz.Ancak dişteki doku kaybı fazla ise porselen kuronlarla dişin kaplanması gerekmektedir.

Kanal Tedavisi Yapılmazsa Ne Olur?
Derin çürük ve çatlak dolayısıyla pulpanın kendini iyileştiremeyeceği durumlarda diş canlılığını kaybeder, enfeksiyon bütün dişe yayılabilir. Kanal tedavisi yapılmazsa enfeksiyon kök ucundaki dokulara kadar ulaşabilir. Dişi çevreleyen çene kemiği de iltihaplanarak aşınır. Meydana gelen bu boşlukta apse oluşur. Bu tabloya ağrı ve şişlikte eşlik eder ve diş kısa zamanda kaybedilir.